Ervaar jij veel stress? We besteden veel tijd aan ons werk, sporten, gezin en onderhouden daarnaast nog een sociaal leven. Gelukkig heb ik een aantal trucjes geleerd om mijn relax modus aan te zetten.

Ontspannen heeft te maken met de verbinding met jezelf. Dat zal ik eerst heel kort uitleggen.
In een relatie met je ‘partner’ wil je de chemie tussen jullie voelen. Van nature horen wij deze chemie ook te voelen met onszelf. Als we dit voelen dan zijn we in verbinding met onszelf. Maar tijdens het opgroeien zijn er allerlei invloeden van onze omgeving, school en werk waardoor we deze ‘chemie’ steeds verder naar de achtergrond stoppen. Want we hoeven niet steeds stil te staan bij wat we echt voelen. “Kop op en doorgaan”.”Niet lullen, maar poetsen”. Is dat herkenbaar?

Gelukkig is er al veel veranderd. Meditatie, mindfullnes en yoga is helemaal HOT. Dit komt doordat wij dan de verbinding met onszelf voelen. We snakken ernaar en het voelt als thuiskomen. Wij zijn gemaakt om elke dag in deze staat van zijn te leven. Maar hoe houden we dit gevoel vast zodat we minder stress ervaren en leren ontspannen?

Relax, zo leer je dit. Hieronder een aantal simpele en praktische tips:

Tip 1: Zoek dagelijks de stilte op. Ga minimaal 5 minuten zitten en doe even helemaal niets. Voor veel van ons is dit moeilijk, maar na een aantal keer zal je voelen dat het je juist veel ontspanning brengt.

Tip 2:  Haal dieper adem. Wij ademen steeds oppervlakkiger. Ontspan je buik en haal diep adem waarbij je buik uitzet. Adem langzaam uit. Herhaal dit een paar keer en voel de stress van je afglijden.

Tip 3: Probeer na de yogales, sportles of wandeling het gelukzalige gevoel vast te houden. Zo breng jezelf dan even terug naar het moment dat je de verbinding voelde met jezelf.

Tip 4: Douche meditatie: denk tijdens het douchen niet aan alles wat er op de planning staat. Je gaat deze 5 minuten alleen bezig zijn met het inzepen en afspoelen en probeer je huid echt te voelen.

Hopelijk heb je hier wat aan om meer te leren ontspannen en stress de baas te zijn.

Laat hieronder weten of je hier wat aan hebt. Zie je meer tips of wil je dat ik een andere onderwerp bespreek laat het mij dan ook weten.

Warme groet,
Fatima, de Verbind Expert