fbpx

Klantvraag: Hoe bereid je je mentaal voor op een operatie waarbij je weet dat je 4 tot 6 weken plat moet liggen? Dit zal de 2e operatie worden en ik weet dat de 4 muren op mij af zullen komen. Tips? Hoe kan jij je mentaal voorbereiden, mijn beste tips staan hieronder.

Terwijl veel mensen daar liever over na willen denken en het over zich heen laten komen. Hij neemt regie en wilt zich voorbereiden. Dit is persoonlijk meesterschap.

Voorbereiding is hier de sleutel en zal zorgen voor hoop en vertrouwen dat je de periode binnen de 4 muren makkelijker kan overbruggen. Natuurlijk zal je nog steeds pijn ervaren en minder fijne momenten. Dat hoort bij een herstel.

Mentaal voorbereiden? Mijn beste tips:

1- Zorg voor LEERVOER. Blijf jouw brein prikkelen en voorkom het gevoel dat je hersendood begint te worden. Boeken, documentaires, studieboeken over jouw branche of interesse. Wellicht oriënteren voor een online training en/of regel online coaching.

Zelfs Youtube video’s die jou motiveren kan je toevoegen. Mijn favoriete Youtube accounts: Evan Carmichael, Lewis Howes etc..

2- Zorg voor LEESVOER. Boeken, tijdschriften over jouw vakgebied, branche, interesse of hobby. Vraag jouw omgeving om boeken en tijdschriften te brengen die je daarna weer terug kan geven.

3- BEWEEG. Als je wordt geopereerd aan je been dan kan je nog jouw bovenlichaam bewegen. Licht gewichten, elastieken. Rek en strek je boevenlichaam voor een betere bloedsomloop.

4- GEMAK. Bereid de kamer voor waar je het meest zal verblijven van alle gemakken. Denk ook aan laptop, extra lader, Ipad en spelletjes. Tafel, stoel en een kruk mocht je willen opstaan om bijvoorbeeld naar de wc te gaan.

5- OMGEVING. Vraag jouw omgeving om support in de vorm van boeken, tijdschriften en andere ideeën. Als laatst vraag jouw omgeving voor gezelligheid. Misschien wel een  spelletjesavond in de week totdat je weer mobiel bent. Uiteraard alleen als je daar behoefte aan hebt.

Heb jij nog een tips die je kan toevoegen? Plaats dat dan in de comments.

Lieve groet,

Fatima

Lees ook mijn nieuwe boek ‘Naar binnen’. Hier vertel ik een deel van mijn verhaal waarin ik een tijd van revalidatie beschrijf. Toen had ik niet de kennis die ik nu heb. Gelukkig maar, want dat zijn de mooiste lessen.