In deze blog leg ik je de 2 meest gemaakte fouten uit zodat jij ervan kan leren. Doelen stellen. De natuurwet die je moet kennen!

Om jouw succes te vergroten zal je doelen moeten stellen. Zonder doelen sta je stil.

Zie het als een boot die een doel heeft. Het doel is om van plek A naar plek B te varen. Omdat er een doel is zal de boot zijn doel bereiken. Een boot die stil staat op een haven of ergens midden op zee met de stroming meegaat staat stil. Er wordt niet direct gewerkt aan een stap, doel of wens.

Waar je aan denkt, dat ben je of dat zal je worden! Dus als je niet aan jouw doelen denkt dan zal jouw mind wel wat anders verzinnen om aan te denken.

Welke doelen heb jij gesteld?

Of heb je een Moodbord gemaakt? Wat staat erop?

Als eerst wil ik beginnen met het volgende: Indien je geen doelen stelt dan sta je stil. Dan kan je alles wensen en dromen, maar je zal niet jouw brein trainen om de mogelijkheden te zien die jou stap verder brengen.

Heb je wel doelen? Let dan wel op dat je realistische doelen stelt. Want als je bijvoorbeeld € 50.000,- per jaar verdient en jouw doel is om binnen 1 jaar 1 miljoen te verdienen. Dan hoor je meteen een stemmetje in jouw achterhoofd ‘Dat zal toch niet lukken’ dan zal het ook niet lukken. Je denkt dan dat je daarmee iets zal manifesteren… Ja, dat is teleurstelling.

Er is een natuurwet die je moet kennen. Alles wat je zaait zal je moeten oogsten.

Dus als je een doel stelt van € 1 miljoen en dat stemmetje in jouw achterhoofd zegt meteen ‘Jaaa daaaagggg!’ dan zal je een teleurstelling oogsten. Maar eigenlijk zag je die al aankomen toch 😉

Het is een natuurwet. Net als zwaartekracht kan je dit niet omzeilen of veranderen.

Voor iemand met een inkomen van € 50.000 kan je beginnen met een doel van bijvoorbeeld € 60.000,- . Dit is nog steeds veel geld en dit kan je daadwerkelijk geloven.Schrijf je doelen op en bekijk ze elke dag! Dat is precies wat je zal zaaien. Jouw realistische doelen.

Jouw brein zal op een gegeven moment denken dat het de realiteit is en creatief zijn in het bedenken om dat geld binnen te harken. De mogelijkheden die je eerder niet zou zien, zie je nu wel.

Naast realistische doelen stellen zal je actie moeten ondernemen. Begin een handeltje in het weekend, een webshop of wat anders.

Doelen zonder actie te ondernemen werkt ook niet. Ook dit is een natuurwet. Waar je aan denkt, zal je precies worden.

Waar denk jij elke dag aan? Jouw drukke planning? Schulden? Hoe onzeker je bent? Dit is precies wat je juist in stand houd. Dit is precies wat je oogst. Dit voelt niet fijn!

Of denk je aan jouw realistische doelen? Jouw dromen? Jouw wensen?

Of schrijf op wat voor persoon jij graag wilt zijn? Dit geeft hoop, vertrouwen en veel energie!

Bekijk ook de video:

Wil je hulp dan kan je een sessie boeken voor het Coach Spreekuur. Of neem contact met mij op voor persoonlijke coaching.

Wat vind jij van dit stuk? Laat het hieronder weten in een comment!

Lieve groet,

Fatima

Lees mijn 1e boek! Naar binnen. Klik op deze link om de boek te bekijken.