fbpx

Er komen veel vragen binnen over eenzaamheid en hoe om te gaan met eenzaamheid. Hieronder valt ook het gevoel ‘alleen’. Gooien we vaak op 1 hoop en dat klopt niet echt, want er is een verschil tussen het gevoel ‘Alleen’ en ‘eenzaam’. Zo los je dat op!

Met dit artikel wil ik het verschil uitleggen en je een aantal tips geven om je beter te voelen. Bekijk ook andere artikelen.

Alleen. Je mist gezelschap of je vind het moeilijk om alleen met jouw gedachten te zijn. Dus zoekt vaak afleiding in de vorm van TV kijken en/of andere manieren om tijd te doden.

Dit gevoel is juist een sensatie in het lichaam waar we allemaal aan mogen wennen. Want er is niks mis met het gevoel ‘alleen’. Het verhaal dat je koppelt aan ‘alleen’ is wellicht niet positief.

Zodra je juist goed alleen kan zijn dan merk je dat je dichter bij jezelf blijft en minder last zal hebben van invloeden van buitenaf.

Train jezelf hierin door bijvoorbeeld alleen te lunchen of te eten in een restaurant. Neem jezelf mee naar de film of comedyshow. Leer om alleen ook leuke dingen te doen en geniet van het ‘alleen’ zijn. Eerst voelt het ongemakkelijk, maar zodra dit gaat wennen dan voelt dat erg bevrijdend. En daarnaast is het uiterst handig om je zelfvertrouwen te trainen. Meer info? Klik op deze link.

Eenzaam. Je niet per se met niemand contact hebben en alleen thuis te zitten om je eenzaam te voelen. Maar je kan je ook eenzaam voelen als je altijd iemand of meerdere mensen om jou heen hebt. Dit gevoel zorgt vaak voor gevoelens van jaloezie, FOMO (Fear Of Missing Out), bij een groep willen horen om de eenzaamheid op te lossen,  maar merken dat het jouw gevoel van eenzaamheid niet zal oplossen.

Hoe dan?

  • Leer om alleen te zijn en jezelf te entertainen.
  • Leer om positief en blij te zijn met jezelf.
  • Train je zelfvertrouwen!

Zodra jij goed met jezelf kan zijn, dan zal je vanzelf mensen aantrekken die ook blij en gelukkig zijn.

Weet dat als jij het fijn vind met jezelf, anderen het ook fijn zullen hebben met jou.

Als jij dicht bij jezelf bent, voor jezelf kiest en gelukkig bent, je mensen zal aantrekken die jou volledig zullen accepteren hoe jij bent. Train je zelfvertrouwen via deze link.

Met zelfvertrouwen is alleen zijn makkelijker, dan angstig en alleen zijn.

Heb jij nog vragen of opmerkingen over dit artikel ‘Eenzaam of alleen? Zo los je dat op!’ dan hoor ik graag van je! Heb je interesse in persoonlijke coaching dan kan je via dit formulier contact met mij opnemen.

Lieve groet,

Fatima