fbpx
HSP test Fatima Gargouri | HSP Coaching

Schakel de hulp in van een HSP coach

Ben jij een hoogsensitief persoon en zit het je vaak in de weg? Dan kan het heel erg helpen om de hulp van een HSP coach in te schakelen. HSP coaching helpt jou om de HSP te accepteren en leert je manieren om beter met hoogsensitiviteit om te gaan. Zo zal je zien dat hoogsensitiviteit niet alleen een last is, maar ook juist erg waardevol kan zijn.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacyverklaring.

Intakegesprek HSP coaching

Als HSP coach help ik je graag jouw hoogsensitiviteit beter te begrijpen, om te leren omgaan met hoogsensitiviteit én het gebruiken van de hoogsensitiviteit als jouw superkracht! Heb je interesse in HSP coaching?

Vul dan onderaan deze pagina het aanmeldformulier in. Maak HSP jouw superkracht!

Wat is een HSP

Heb je eigenlijk geen idee wat een HSP is? Lees dan op deze pagina meer over wat hooggevoeligheid is. Of wil je juist graag testen of jij een HSP bent? Hier kan je een korte test doen om erachter te komen of jij een hoogsensitief persoon bent. 

Bekijk ook mijn video’s onderaan deze pagina voor nog meer informatie en handige tips over HSP.

 HSP Coaching

Maak hoogsensitiviteit jouw superkracht

Volg deze tips om van hoogsensitiviteit jouw superkracht te maken:

Vermijd dingen die je veel energie kosten

Om te beginnen is het goed om meer over hoogsensitiviteit te leren. Leer vooral ook hoe het voor jou werkt. Wat maakt jou snel moe en/of emotioneel? Schrijf dit op en probeer dit soort situaties, deze personen of dit eten of drinken te vermijden.

 • Eet goed. Eten met E-nummers en veel suikers kosten je onnodig veel energie. Het is beter om deze te vermijden. Eet juist gezond en gevarieerd zodat je genoeg energie hebt. Vaak maken cafeïne en alcohol je uiteindelijk ook alleen maar meer moe. Test wat het beste voor jou werkt.
 • Omring je met de juiste personen. Als HSP neem je snel emoties van anderen over. Heb je met sommige mensen dat je nadat je ze gezien hebt helemaal uitgeput bent? Dan is het beter om minder met deze mensen om te gaan, of korter af te spreken.
 • Wat kost jou energie? Welke activiteiten en situaties kosten jou veel energie? En wat geeft jou juist wel veel energie? Schrijf dit op en probeer meer te doen wat je energie geeft en de energie vretende momenten te vermijden.
 HSP Coaching Fatima Gargouri

Laad je energie weer op

Je weet nu wat jou veel energie kost en wat je beter kan vermijden. Maar waar krijg je wel energie van? Rustmomenten zijn erg belangrijk om je energie weer op te laden.

 • Ruim op! Zorg voor een opgeruimd huis, een opgeruimde agenda, een opgeruimd bureau etc. Rommel kan alleen maar afleiden. Vooral een opgeruimde agenda is ook belangrijk, zo kan je stress vermijden.
 • Beweeg genoeg. Ga even een frisse neus halen in het park, fiets naar je werk of volg een yoga klas. Doe wat jij fijn vindt, maar beweeg voldoende. Als je beweegt voel je je achteraf altijd beter en het is ook een perfect moment om je gedachten even op 0 te zetten. Je zult zien dat je je na wat beweging een stuk beter voelt.
 • Geniet van dat zonnetje. De zon zorgt voor vitamine D en maakt ons vrolijk!
 • Plan ademoefeningen in. Een ademoefening is een perfecte manier om je weer even op te laden. Je gedachten zet je even op 0 en je zorgt voor voldoende zuurstof in je lichaam. Het is goed om een vast moment uit te kiezen voor ademoefeningen.
 • Neem voldoende rust. Het is een inkoppertje, maar veel mensen blijven het vergeten. Voldoende rust nemen is erg belangrijk. Zorg er ten eerste voor dat je een goede nachtrust hebt. Maar maak in je agenda ook genoeg plek vrij voor tijd voor jezelf. Doe op deze momenten iets ontspannends waar je van geniet.

Gebruik jouw hoogsensitiviteit als kracht

Als een HSP ben je anders dan de rest en daardoor kan het je in de weg staan. Maar het maakt jou ook bijzonder! Je kan jou hooggevoeligheid ook juist gebruiken. Deze tips helpen je hierbij:

 • Maak kunst of muziek. Creatief bezig zijn maakt je hoofd leeg en brengt je in contact met je gevoel en emoties. Veel HSP’ers zijn erg creatief. Maar ook als je vindt dat je helemaal niet creatief bent is het aan te raden om het toch eens te proberen. Kies wel iets wat je leuk vindt om te doen. Bedenk vooral ook dat je dit voor jezelf doet, je hoeft niet de beste te zijn. Maar grote kans dat jij na een paar jaar hele bijzondere stukken maakt!
 • Volg je intuitie. Nu je weet dat je een HSP bent is het goed om echt op je intuïtie te vertrouwen. Als je goed luistert zal je zien dat je intuïtie jouw zoveel te bieden heeft!
 • Gebruik je emoties. Zie de emoties als een hulpmiddel! Als je weet dat jij emoties van anderen snel aanvoelt dan kan je dat ook gebruiken. Je bijvoorbeeld weet sneller dan anderen hoe je iemand kan helpen. 

Mijn VLOGS met HSP tips

Maak HSP jouw superkracht! Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek voor HSP coaching.

Een moment geduld aub.