Keuzes maken

Bijna dagelijks moeten we keuzes maken, van kleine simpele keuzes tot belangrijke keuzes die een invloed hebben op het vervolg van ons leven. Veel mensen vinden het lastig om keuzes te maken. Ze zijn bang om de verkeerde keuze te maken en piekeren daarom veel als ze ergens een besluit over moeten nemen. Vind jij het moeilijk om keuzes te maken? Als coach help ik je aan technieken zodat je makkelijker keuzes zal maken.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Goede keuzes maken, hoe doe je dat?

  • We vinden het maken van keuzes zo moeilijk omdat wel bang zijn de verkeerde keuze te maken. Om een goede keuze te maken zijn er een aantal technieken die je kunnen helpen. Zet bijvoorbeeld alles overzichtelijk op papier, beschrijf de verschillende mogelijkheden en de voor en nadelen. Vergelijk de feiten. Welke keuze is nu op papier logischerwijs de beste keuze? En als je je hart volgt, welke keuze voelt dan het beste? Durf vooral ook om een verkeerde keuze te maken. Je zult niet de eerst zijn in de wereld die een verkeerde keuze maakt en de wereld draait nog steeds. Mocht er iets misgaan dan zal je daarvan leren waardoor je alleen maar kan groeien en sterker kan worden.

Hoe stel je betere doelen?

Als je weet wat jouw doelen zijn in je leven zal je makkelijker keuzes maken en zullen je keuzes beter zijn. Je kiest dan namelijk voor de keuze die het beste bij jouw doel past, waardoor je doel zal bereiken. Het is belangrijk om duidelijke doelen te stellen zodat je de juist keuzes kunt maken. Tijdens mijn coaching sessies leer ik je hoe je beter doelen stelt.

Waarom is het belangrijk om goed keuzes te kunnen maken

Als jij snel goede keuzes kunt maken kan je meer bereiken in je leven. Zo zijn succesvolle ondernemers bijvoorbeeld heel goed in snelle keuzes maken, waardoor ze tijd besparen en sneller hun doel bereiken. Besluiteloosheid brengt je nergens en kost je alleen maar energie en tijd. Aan de hand van jouw doelen kan je gerichte keuzes maken zodat je verder komt in je leven.

Inspiratiemail ontvangen?

Een moment geduld aub.