In een comfortzone groeit niks. Jij dus ook niet als je het fijn vind om in de comfortzone te bewegen. Ben jij ontevreden? Verander je huidige situatie met de volgende stappen.

Vaak is het makkelijker om te bepalen wat ons doel is. Maar hoe kom je daar zonder te weten waar je nu staat?

We denken dat we het wel weten en ons hier heel bewust van zijn, maar het tegendeel is waar. We zijn geprogrammeerd om de huidige situatie mooier te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Lees hier meer over de ervaring van Mariska.

Denk maar aan het volgende. Hoe vaak ben jij op straat of tijdens je boodschappen doen iemand tegengekomen die je vraagt ‘Hoe gaat het?’ waarop jij antwoord: ‘Ja het gaat goed’. Ook al gaat het wat minder, onze eerste reactie is vaak een positieve reactie.

Dit doen wij ook bij onszelf en het is subtiel. Positief zijn is natuurlijk mooi, maar wees wel eerlijk naar jezelf toe.

Toch ervaren veel van ons een ontevreden en onrustig gevoel. Dus gaan wij op zoek naar afleiding en de afleiding kost veel tijd en energie.

Ontevreden? Verander je huidige situatie met de volgende 6 stappen:

  1. Maar wat zal het brengen als je de lelijke waarheid gaat vertellen?
  2. Wat als je gaat schrijven waar je nu staat en wat er zal gebeuren als er niks gaat veranderen?
  3. Wat als je gaat schrijven wat je potentieel is en of je dat in deze situatie kan benutten?
  4. Schrijf je dromen, doelen en wensen op.
  5. Leg alle antwoorden naast elkaar en bekijk hoe jij punt 4 gaat bereiken met jouw antwoorden op vraag 1 t/m 4.
  6. Neem een besluit, wat ga je aanpassen of veranderen. Schrijf ook op waarom je dit gaat of moet doen. Dit is jouw ‘waarom’. En dit zal jouw brandstof zijn om door te zetten en niet te stoppen als je dat zou willen.

Dit stuk is voor veel mensen het moeilijkst en dus slaan we de 6 stappen graag over, maar hier zit jouw bewustwording EN motivatie om het te veranderen.

Je zal merken dat je productiever bent. Dat je de tv en telefoon vaker links laat liggen. En hier gaat het om. Dit zal zorgen voor verandering en actie.

Een onuitputtelijke bron van energie. Zonder actie te nemen richting jouw dromen, doelen en wensen zal je jouw bron uitputten met afleiding.

Met mijn persoonlijke coaching en training kan ik jou leren om dit vaker en sneller toe te passen. Neem vandaag nog contact met mij op. Vragen? bel naar 0614528612 of neem contact op.

Bekijk ook de video met een klantvraag over dit thema:

 

Ik hoor graag wat je van de blog ‘Ontevreden? Verander je huidige situatie’ vind. Plaats hieronder jouw comment.

Lieve groet,

Fatima