Persoonlijke ontwikkelingscoach

Bij mijn coaching staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Samen werken we aan jouw fysieke, mentale en emotionele groei. Je groeit verder als uniek individu en wordt krachtiger. Zo wordt je leven belangrijker voor jezelf én voor anderen. Door deze persoonlijke ontwikkelingen zal je beter je eigen weg in deze wereld kunnen volgen.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is de bewuste groei van fysieke,
mentale of emotionele eigenschappen van een persoon.
Bij persoonlijke ontwikkeling ontwikkel of verbeter je
bepaalde eigenschappen zodat je één of meerdere doelen kan bereiken.
Persoonlijke ontwikkeling is heel waardevol omdat het je leven verrijkt en verbeterd.

Jezelf leren kennen door persoonlijke ontwikkeling

Veel van ons weten niet goed hoe je jezelf kan leren kennen. Dat is jammer, want het is juist heel waardevol als je jezelf goed kent. We worden vaak geleefd door de gebeurtenissen van elke dag. Zo ploeteren we door de dag in plaats van dat we bewuste keuzes maken. Als je jezelf goed kent zal je keuzes kunnen maken op basis van wie je bent en wat je echt wilt in het leven. Als je (nog) niet weet waar je naartoe wilt dan is het moeilijk om concrete doelen te stellen, in het dagelijks leven gemotiveerd te blijven en de koers voor jouw leven te bepalen.

Tijdens mijn coaching sessies leer je jezelf beter kennen. Je zal op zoek moeten gaan naar antwoorden op vragen als:

Wanneer ben ik me echt bewust van mijn sterke en zwakke punten?
Wat vind ik echt leuk en wat niet?
Hoe kan ik mijn zelfliefde vergroten?
Wat gebeurt er om me heen en wat beïnvloed mijn gemoedstoestand?
Hoe ga ik om met andere mensen en met mezelf?

Vind je levensdoel door persoonlijke ontwikkeling

Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat en heb je het gevoel dat je vastzit? Of voelt het dat je meer uit je leven kan halen? Voel je dat er meer is en je weet alleen niet hoe je hierbij kan komen? Persoonlijke ontwikkeling helpt je bij het vinden van jouw levensdoel. Je kent vast de verhalen van mensen die hun hele leven al wisten wat hun passie is. Diep van binnen wil jij dat ook. Een levensdoel helpt je om je verder te brengen in dit leven. Ook al lijkt het nu alsof jij totaal geen idee hebt wat je wilt, diep van binnen weet je het wel! Maar om hierachter te komen is het misschien nodig om een beetje dieper te graven en om je naar binnen keren.

Doelen stellen door persoonlijke ontwikkeling

Als jij jezelf beter begrijpt en als je jouw levensdoel kent, leidt dat tot betere besluitvorming. Je kunt beter doelen stellen en deze bereiken. Je leeft productiever. Als je weet wat jouw ideale leven is en hoe je deze kan bereiken hou je jezelf gemotiveerd om jouw visie op de toekomst om te zetten in werkelijkheid. Het stellen van doelen helpt je te kiezen waar je wilt gaan in het leven. Laat alle beperkingen ( te oud, te jong, geen geld etc.) los en denk groot. Breek vervolgens dat grote toekomstbeeld in kleinere stukjes en meer specifieke doelen. Formuleer elk doel in een positieve verklaring. Stel prioriteiten.

Kom van je stress af door persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je jezelf beter begrijpt zal je beseffen dat jij verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Niemand anders. Jij bent degene die de volledig controle heeft over jouw leven. Dat simpele besef, dat jij de controle hebt over jouw leven, is het fundament van alle stress management. Omgaan met stress betekent omgaan en beheersen van je gedachten, je emoties, je agenda en de manier waarop jij omgaat met problemen. Groei zo groot dat je groter bent dan jouw problemen!

Spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij gelijk aan spiritualiteit. Ik zie het als werken aan het verwijderen van de limieten die we onszelf hebben opgelegd. Het stoppen met het maken van keuzes gebaseerd op oude pijn, verdriet en overtuigingen die ons niet meer dienen. Het kan niet zo zijn dat een vervelende ervaring in het verleden de rest van ons leven beïnvloed, toch? We staan onze groei in de weg als we deze patronen herhalen. Zo blijven we verwijderd van onze potentie.

Jij bent op deze aarde gekomen om jouw les(sen) te leren en iemand anders de zijne. Als je jouw geluk laat afhangen van de keuzes van een ander, dan zal er nooit de verandering plaatsvinden waar je eigenlijk naar hunkert. Het is belangrijk om naar binnen te kijken en te luisteren.

Heb je interesse in coaching van mij klik dan hier om een afspraak te maken voor een gratis intake gesprek, of neem contact met me op voor meer informatie.

Heb je interesse in coaching van mij klik dan hier om een afspraak te maken voor een gratis intake gesprek, of neem contact met me op voor meer informatie.