Zelfliefde

Hou jij van jezelf? Vergeef je jezelf als je een fout maakt? Of ben je vaak onzeker over wat je kan en wie je bent? Als jij je realiseert dat je weinig zelfliefde hebt dan is dit een goed moment om hier meer aandacht aan te besteden. Want van jezelf houden is de basis voor een gelukkig leven. Wie van zichzelf houdt is zelfverzekerder, vergeeft zichzelf als hij of zij fouten maakt en staat positief in het leven. Als je niet genoeg van jezelf houdt kan je een zoekend gevoel hebben. Je mist iets in je leven en dit zoek je buiten jezelf. Maar als je te weinig zelfliefde hebt is het juist binnenin waar iets mist. Van onszelf houden, dat vinden we vaak heel moeilijk. Als coach help ik je hierbij.

Wat is zelfliefde?

  • Zelfliefde staat voor de liefde die je voelt voor jezelf. Iemand met veel zelfliefde weet wat zijn of haar goede maar ook slechte kanten zijn. Als je van jezelf houdt accepteer je je zwakke kanten en waardeer je de dingen waar je goed in bent. Sommige mensen vinden het concept zelfliefde wat egoïstisch en denken meteen aan arrogante mensen die zichzelf het allerbelangrijkste vinden. Maar bij zelfliefde gaat het niet om egoïsme. Je vindt jezelf niet beter dan de rest, maar wel minstens net zo belangrijk.

Van jezelf houden is belangrijk

Van jezelf houden maakt je zelfverzekerder en niet bang om fouten te maken. Hierdoor zal je ook positiever in het leven staan en geen energie verspillen aan negatieve gedachten over jezelf. Je bent liever voor jezelf en dat maakt je leven veel makkelijker. Wacht niet totdat een ander de leegte in je leven vult, maar doe dit zelf door van jezelf te houden. Als jij jezelf goed kent en veel van jezelf houdt, dan kan je ook veel van andere mensen houden.